/Σύλλογος
Σύλλογος 2018-12-05T21:09:21+03:00

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αποκόρωνας (Α.Σ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ) ιδρύθηκε το 2018 στον Δήμο Αποκορώνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην Περιφέρεια Κρήτης από μία ομάδα ανθρώπων, στην προσπάθεια τους να καλύψουν το τεράστιο κενό που υπήρχε στην περιοχή σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Αποτελεί νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διέπεται από τις διατάξεις του Α.Κ. περί σωματείων και του N. 2725/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι και σήμερα.

Το λογότυπο του συλλόγου φέρει στην περίμετρο του κλαδί ελιάς και εντός αυτής απεικόνιση του θεού Απόλλωνα-Ήλιου που κρατά αναμμένο πυρσό.

Ο κύριος σκοπός του σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου είναι η συστηματική καλλιέργεια, ανάπτυξη, προβολή και διάδοση όλων  εν γένει των αθλημάτων και την συμμετοχή των αθλητών μας σε αγώνες.

Η προαγωγή του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος, η καθιέρωση της αθλητικής παιδείας, καθώς και η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε αυτό.

Η ανάπτυξη ανταλλαγών αθλητικού, πολιτιστικού και διαπολιτισμικού περιεχομένου.

Η ανάπτυξη, καλλιέργεια και ενδυνάμωση των δεσμών, των σχέσεων και του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του.

Η ενασχόληση παιδιών και ενηλίκων με κάθε είδους δραστηριότητες, αθλητικές ή αναψυχής, καθώς και δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα και την σκέψη.